Karvian seurakunta koronan alla

4.12.2020 11.45

Koronavirus saapui adventin aluksi Karviaan voimalla. Seurakunnan toiminnassa joudumme ottamaan kevään turvatoimet käyttöön loppuvuodeksi. Itsenäisyyspäivän seppeleenlaskun yhteyteen tulee lyhyt jumalanpalvelus sankarihaudoilla ja muut adventin jumalanpalvelukset toteutetaan netissä (Youtube/Karvian seurakunta). Joulunajan jumalanpalvelukset pidetään hautausmaalla kirkon ovelta, mikäli korona sallii yli 20 henkilön kokoontumiset.

Kirkkoneuvosto päättää joulukuussa (22.12.2020) liitosneuvottelujen aloittamisesta Kankaanpään seurakunnan kanssa. Vaikka taloudellinen tilamme on vielä kunnossa, tarvitsemme jo lähivuosina "leveämpiä hartioita" kirkollisen toiminnan ylläpitoon Karvian alueella. Lopullisen liitospäätöksen tekee kirkkovaltuusto (kesällä 2021).

Vuoden 2021 aluksi Karvian seurakunta liittyy Porin aluerekisterikeskukseen. Kirkonkirjoja hoidetaan Porista käsin, vaikka virkatodistuspyyntöjä voidaan edelleen tehdä kirkkoherranvirastosta. Porista virkatodistus postitetaan kotiin suoraan.