Ajatus vuodelle 2021

Sinun, Herra, on suuruus ja voima, kunnia, kirkkaus ja valta, sillä sinun on kaikki, mitä Taivaassa ja maan päällä. - 1. Aik. 29: 11.

Uusi vuosi on jälleen saatu käyntiin, vaikean vuoden 2020 jälkeen. Vuoden alku on merkinnyt vielä monta hautajaissaattoa, viime vuoden jäljiltä. Paljon surua! Toinen harmin kohde vuoden lopulla oli "veropakolaiset", jotka erosivat säästösyistä kirkosta ja seurakunnasta. Näin Karvian seurakunnan väkiluku laski alle 2000 henkilön joulukuussa 2020. Pientä alkaa olla seurakuntameno Karviassa pikkuhiljaa, mutta kun me pienenemme, Jumalan suuruus tulee ilmi. Uskon, että samaan aikaan viime vuonna on entistä enemmän turvattu Jumalaan, rukouksille on ollut suunta, tarve ja sanat poikkeuksella tavalla. Uskon myös että Jumalan siunaus on ollut päällämme erityisellä tavalla. Alkuun se näkyi keväällä, ettei koronaan sairastuttu juuri lainkaan. Sitten siunausta on ollut myös taloudellinen "hyvä", jota yllättäen saatiin vuoden lopuksi.

Olen "kantapään kautta" elämässäni oppinut ottamaan elämän "pienetkin hyvät" Jumalan lahjoina: Jos kerta rukoilen pienissäkin vastoinkäymisissä armoaan, miksen sitten ottaisi hänen kädestään myös pienemmätkin elämän lahjat. Ymmärrän toki, että kansojen kohtalot ja luomakunnan huokaukset ovat ensisijaiset Jumalan toimet maailmassaan. Mutta näyttää olevan niin, että Häneltä riittää myös apua "vähäisessä". Jopa meidän sairautemme ja köyhyytemmekin ovat lopulta hänen kädessään, saati terveys ja hyvinvointi.

Uuteen vuoteen suunnistaessamme, on varmaan hyvin tärkeää, että pyydämme edelleen siunastaan, vaikka joka päivä. Hyvä on tunnustaa hänen suuruutensa. Ja se, että kaikki on edelleen hänen kädessään, vaikka saisimmekin vielä itse paljon aikaan. Ja jokainen päivä ja hetki on syytä ottaa "Korkeammasta kädestä". Tämä koskee yskittäistä seurakuntalaista, kuin koko seurakuntaakin.

Suljen heti vuoden alkuun siunaavaan rukoukseen alkavat seurakuntaliitosneuvottelut Kankaanpään seurakunnan kanssa. Ilman Jumalan siunausta ei niistäkään tule hyvää aikaan. Jumalalla on varmasti huoli, että Evankeliumin Sana yhä kaikuisi täällä puhtaana, ja muutenkin seurakunta pysyisi elävänä. Onko se Jumalasta, jos se toteutetaan yhdessä Kankaanpään kanssa, "leveämmillä hartioilla"?

Runsas perintö, jonka Herra soi meille viime vuoden lopuksi, ei myöskään ole vain kiitoksen aihe, vaan myös asia joka meidän täytyy "siunatusti" huolehtia yhdessä seurakunnan osaksi vuoden 2021 aikana. Kumpa Herra siunaisi tämänkin hankkeen niin, että se koituisi "Jumalan suurimmaksi kunniaksi".

Myös koetuksessa haluan siunaustaan kysellä, onhan yhteisössämme paljonkin sairautta, jopa seurakunnan työyhteisössä! Haluaisin uskoa ja rukoilla vielä "mahdottomassa" syövässäkin parantumisen ihmettä vähimmille veljille. Ja mikäli koronan kolmas aalto uhkaa, kiertäköön se Karvian kansan!

Luotan Aikakirjan viisauteen, että lopulta Jumalalla on kaikki käsissään. Hänellä on valta kaiken yli. Hänen tahtonsa on hyvä meitä kohtaan!

​​​​

Seppo-pappi, Karvia