Adventin sana

Kristus sanoo:
    ”Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän. Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittoni jälkeen asettunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen. Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille.”
- Ilm. 3:20–22

Mitä sinulle tulee mieleen adventista? Ensinnä se on varmasti joulunodotuksen aikaa, eli muistuttaa lähestyvästä joulusta, suuresta valon juhlasta pimeyden keskellä. Siihen liittyvät neljä adventtikynttilää, jotka yksitellen syttyvät lähestyttäessä joulua.

Adventti on joulun valmisteluaikaa, moni miettii kuinka läheisiään muistaa, kortein ja lahjoin. Monelle on tärkeää laittaa myös kotia joulukuntoon, koristein ja valoin: Laitoimme vaimon kanssa joulun valot valaisemaan niin kodin sisälle kuin ulospäinkin. Ihan kuin olisi joulu tullut lähemmäksi, kun sen merkit jo loistavat, vaikkei lumen valkeutta ja hohtoa vielä olekaan.

Myös adventin perimmäinen sanoma johtaa jouluun valmistautumiseen. Adventti on Herran odotusta. Kristus tulee monella tavalla: Hän tulee Sanassaan meitä lähelle, adventissa odotamme häntä kunnian kuninkaana ja lopulta hän tulee maailmaamme pienessä lapsessa ihmiseksi ihmisten keskelle.

Minä seison ovella ja kolkutan,…

Adventin sanomassa Kristus tulee nöyränä ja kolkuttaa ”sydämiemme ovella”. Joka avaa sydämensä Hänen äänelleen perii lopulta pelstuksen ja Taivaan. – tässä on adv. sanoma!

Ensimmäisenä adventtina laulamme ”Hoosiannaa”. Mielestäni siinä on ikiaikainen rukous, joka avaa juuri ”sydämen portteja” Kristukselle tulla sydänten Herraksi. ”Hoosianna” tarkoittaa ”Herra auta, Herra armahda”. Siinä tunnustamme, ettemme omasta voimasta pysty elämäämme pelastamaan. Tarvitsemme elämäämme uutta voimaa ylhäältä, ja lopultakin tarvitsemme Jeesusta elämämme Herraksi jokaiseen päivään.

Tänä vuonna erityisesti, tarvitsemme Kristusta ja hänen varjelustaan vakavassa kulkutautikriisissä. Herra varjelkoon ja siunatkoon meitä Korona-virukselta edelleen, niin kuin hän on meitä tähän astikin varjellut. Varmasti juuri tämä on tämän adventin huokaus, ”Hoosiannaa” laulaessamme.

Seppo-pappi, Karvia

Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä