Konfirmaatio

Rippikoulu perustuu samaan Jeesuksen antamaan käskyyn kuin kaste. Se on osa kasteopetusta. Rippikoulun käyneitten on mahdollista osallistua konfirmaatioon, joka Karviassa järjestetään yleensä rippileirin jälkeisenä sunnuntaina jumalanpalveluksen yhteydessä.

Konfirmaatiossa nuori voi tunnustaa sen uskon, johon hänet on kastettu. Hänet siunataan, ja seurakunta rukoilee hänen puolestaan. Konfirmoidut saavat mm. oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella ja olla kummina.

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa