Rippikoulu

Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta, uskosta, elämästä ja rukouksesta. Rippikoulussa eletään toisia kunnioittaen, uusiin ihmisiin tutustuen ja yhdessä hiljentyen. Osaltaan rippikoulu auttaa tutustumaan omaan itseensä ja toisiin nuoriin.

Rippikoululla on myös muita merkityksiä. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat kirkkolain määrittämiä oikeuksia, kuten kelpoisuuden kummiksi, mahdollisuuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja kirkollisen äänioikeuden 16-vuotiaana.

Rippikoululla on oma opetussuunnitelmansa, joka kattaa monenlaiset aihepiirit aina nuoren elämän kuvioista Jumalan olemassaoloon ja elämän mielekkyyteen asti. Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun, mutta kasvaminen aikuisuuteen jatkuu. Rippikoulu antaa tälle elämänvaellukselle matkaeväitä.

Rippikoulut Karviassa

Rippikoulu koronatauolla pääsiäiseen asti.

Etärippikoulutunnit Youtube/Karvian seurakunta:

1. Kiirastorstaina 1.4.
 2. lankalauantaina 3.4.
 3. 2.pääsiäispäivänä 5.4.
Rippikoululaiset voivat katsoa myös jumalanpalveluksia netistä ja tehdä muistiinpanoja:
  - Jumalanpalveluksen aihe?
  - Virret?
  - Mikä puhutteli?

Päivärippikoulu 7. - 11.6.2021, konfirmaatio la 12.6. klo 12 Karvian kirkossa.

Leiririppikoulu 5. - 9.7.2021, konfirmaatio la 10.7. klo 10 Karvian kirkossa.

Leiri Parkanon Poikkeusharjussa.

Etukäteisviikonloppu Parkanon seurakuntasalissa ja kirkossa 23. - 24.4.

(Rippikouluviikonloppu 6. - 7.2. siirtyy myöhemmäksi, koronan vuoksi).