Rippikoulu

Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta, uskosta, elämästä ja rukouksesta. Rippikoulussa eletään toisia kunnioittaen, uusiin ihmisiin tutustuen ja yhdessä hiljentyen. Osaltaan rippikoulu auttaa tutustumaan omaan itseensä ja toisiin nuoriin.

Rippikoululla on myös muita merkityksiä. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat kirkkolain määrittämiä oikeuksia, kuten kelpoisuuden kummiksi, mahdollisuuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja kirkollisen äänioikeuden 16-vuotiaana.

Rippikoululla on oma opetussuunnitelmansa, joka kattaa monenlaiset aihepiirit aina nuoren elämän kuvioista Jumalan olemassaoloon ja elämän mielekkyyteen asti. Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun, mutta kasvaminen aikuisuuteen jatkuu. Rippikoulu antaa tälle elämänvaellukselle matkaeväitä.

Rippikoulut Karviassa

Karvian seurakunta pitää tänäkin vuonna päiväkoulun seurakuntatalolla rippikoululaisten ja vanhempien toiveesta. Rippikouluja on vuonna 2019 kaikkiaan 1.

Karvian kirkossa pidetään konfirmaatio sunnuntaina 16.6.2019.

Rippikoulun aikataulu vuonna 2018 - 2019

Su 18.11. klo 9 - 14             Jumalanpalvelusopetus Rippikoululaiset vanhemman kanssa ensimmäiselle ehtoolliselle.

Pe 7.12. klo 18 -                    Nuortenilta seurakuntatalolla

La 15.12. klo 10 - 14           Rippikoulupäivä seurakuntatalolla

La 19. - 20.1. klo 10 - 14    Rippikouluviikonloppu seurakuntatalolla

Pe 8.2. klo 18-                       Nuortenilta

La 9. - 10.2. klo 10 - 14      Kinkeriviikonloppu seurakuntatalolla (su kinkerit seurakuntatalon salissa)

To 14.3. klo 17 -19              Iltarippikoulu seurakuntatalolla

Pe 29.3. klo 18-                     Nuortenilta

La 6.4. klo 10 - 14               Diakoniatempauspäivä

To 30.5. klo 10 - 14             Helatorstain lähetyspäivä

Päiväkoulu seurakuntatalolla 3. - 7.6. klo 9 - 15.

Retkipäivä la 8.6. ja konfirmaatioharjoitus kirkossa helluntainjumalanpalveluksen perään su 9.6.